• Nederlands
    • Deutsch
    • English
    • Pусский

Toegangskaarten

Nieuwsbrief

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Partners

Laatste nieuws

12-03 Prijswinnaar Voelkist

Van de ruim honderd deelnemers waren er 18 goede voelers. Hieruit hebben we Timo uit Noord- Scharwoude getrokken als winnaar.
Helaas hebben we geen achternaam van hem. Hij heeft een I-pod Shuffle gewonnen.

05-03 Uitslagen bezoekers tulpenkeuring

Op donderdag 28 februari 2013 was het zo ver. In de hallen van Holland Food & Flowers te Bovenkarspel werd het Nederland Kampioenschap Tulpen Keuren georganiseerd door de Stichting met dezelfde naam. Vanaf 10.00 uur konden ook de bezoekers aan deze tentoonstelling onder deskundige begeleiding van regionale juryleden of deelnemers aan de keuringen, zelf ervaren waarop zoal moet worden gelet. Dat geldt overigens ook bij de aankoop van tulpen. Ruim 200 bezoekers namen de moeite om hun wedstrijdformulieren in te vullen in één van de twee stands waar potten met tulpen stonden opgesteld. In de ene stand vlak bij de ingang van de bloementuin moesten Rococo en Rosy Delight kritisch worden bekeken en in de andere stand betrof het Royal Design en Mango Charm. Voor veel bezoekers was het de eerste kennismaking met een dergelijke wedstrijd. Dat bleek ook uit de cijfers die men op de formulieren invulde. Sommige bezoekers echter wisten van wanten en bleken met hun beoordeling maar net naast de beoordeling van de deskundige jury bestaande uit de Stichtingsvoorzitter Gerard van Dijk en de vice-voorzitter Willen Keesom te scoren. Uiteindelijk konden bij ieder van de twee keuringen een drietal bezoekers worden gevonden die een 1ste, 2de of 3de plaats hadden veroverd. Binnenkort kunnen zij, hoe kan het ook anders, thuis een gemengde bos tulpen verwachten.

03-03 Wat een mooie week!

Het is weer voorbij, een mooie week vol Food en Flowers. De nieuwe opzet werd goed ontvangen. Het proeven van streekproducten en de demonstartiekoks die de gehele dag lekkere hapjes maakte. Daarnaast werd het kooktheater ook af en toe overgenomen door bekende koks uit de regio als Lucas Rive en Ron Blaauw. Maar ook door jonge talenten uit de regio tijdens NHD junior Masterchef. Ron Blaauw heeft zelfs zijn eigen tulp gedoopt, Top Chef Ron. Maar ook de tulpentuin stond er weer prachtig bij. Met veel liefde en passie zijn deze neergezet. Het NK Tulpenkeuren heeft de prijzen van 2013 uitgereikt en mensen gingen blij naar huis. De tentoonstelling van Oud Stede Broec, 80 jaar historie, werd door vele bezoekers ontzettend leuk ontvangen. Op de lifestylebeurs konden mensen uren rondstruinen en van alles kopen. Een heel geslaagd evenement dus. Maar een groot evenement als deze kan niet bestaan zonder al die vrijwilligers die zich dagenlang inzetten. Daarom willen wij die dan ook ontzettend bedanken!

01-03 Ron Blaauw doopt eigen tulp

Sterrenkok Ron Blaauw was druk aan het koken en vertellen aan zijn publiek vanaf het kookeiland van Holland Food & Flowers, toen hij onderbroken werd. Tulpenkweker Jan Ligthart, taxonoom bij de KAVB Johan van Scheepen en voorzitter van het evenement Theo van Eijk namen de microfoon over om hem te verrassen met een wel heel bijzondere eer: Ron Blaauw kreeg zijn eigen tulp aangereikt, uiteraard in een pan. De tulp van kweker Jan Ligthart draagt de naam Top Chef Ron en is paars, ook wel blauw in de branche, naar Ron zijn achternaam. ‘Een blauwe tulp met een geel hartje’, zoals de kweker uitlegt, ‘als boter in de pan!’. Ron Blaauw nam de tulp in dank aan, doopte haar met champagne en zette zijn handtekening op het certificaat. Binnenkort krijgt hij de tulpen bezorgd in zijn restaurant.

28-02 Uitslag NK Tulpenkeuren

Na de spannende voorrondes in januari en februari van dit jaar streden tulpenkeurders tijdens Holland Food & Flowers in de finale voor het Nederlands kampioenschap tulpenkeuren 2013. De Consumentenkeuring kende ruim 200 deelnemers. Het NK had potten tulpen van goede kwaliteit. Deelnemers vonden de keuring niet gemakkelijk. De jeugdkampioen van 2012 Nick Ligthart is geen eendagsvlieg. Hij werd nu tweede bij de junioren en zal volgend jaar zeker meedoen met de senioren. De eerste plek ging naar Bram Klaver. Bij de senioren was Kees Stoop zeer verrast met zijn overwinning, als Kampioen 2013, maar vond het ook niet gemakkelijk. Blij was hij wel. Niedorp ging voor de tweede maal als groep met de groepsprijs strijken. De regio Creil, die weer een goede keuring in de polders in de benen heeft gehezen scoorde behoorlijk mee en is uitermate tevreden.

28-02 Tijdreis 80 jaar

Een groot succes dit jaar is de expositie van Oud Stede Broec. De gang tussen de bloementuin en de lifestylebeurs is prachtig ingericht met foto's en oud gereedschap. De Strekers onder het publiek worden zeer enthousiast bij de herkenning van familie of bij herinneringen aan vroegere tijden, waarin b.v. tijdens vakantiewerk werd gebollenpeld, piepers gerooid of bloemkool werd gesneden.