• Nederlands
    • Deutsch
    • English
    • Pусский

Toegangskaarten

Nieuwsbrief

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Partners

Programma seminars en bijeenkomsten Holland Food & Flowers,
maandag 25 februari tot en met vrijdag 1 maart 2013.

De programmering van deze seminarreeks wordt o.a. ondersteund door
Agrarische Hogeschool Inholland Delft/Amsterdam, Agriboard NHN en wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank.

Maandag 25 februari

16.00 – 19.30 uur (Meet & Greet Room en Beurs) BESLOTEN BIJEENKOMST
Bijeenkomst Leisureboard
Leisureboard NHN onderzoekt kansen voor de versterking van de vrijetijdseconomie in Noord-Holland.
De leden gaan samen met gedeputeerde Jan van Run van provincie Noord-Holland in gesprek met beursdeelnemers en de bezoekers van Holland Food & Flowers om de kansen voor de vrijetijdseconomie te benoemen.

Meer informatie via: [email protected]

Dinsdag 26 februari

10.00 – 11.00 uur (Meet & Greet Room)
Koffielezing door Flynth “Succesvol duurzaam ondernemen”
Vragen en antwoorden, geleid door subsidie-adviseur Galtjo Geertzema van Flynth over de mogelijkheden van het gebruik van de innovatie box, wbso-regeling en rda-subsidies

Aanmeldingen via [email protected]

15.30 – 18.00 uur (Meet & Greet Room) BESLOTEN BIJEENKOMST
Officiële opening van Holland Food & Flowers

Meer informatie via: [email protected]

Woensdag 27 februari

10.00 – 13.00 uur (Mijnzaal  en Meet & Greet Room, incl. lunch)
Seminar: Agri-Energy “Proeftuin op Zee” met Energyboard en “businessopportunities op land”
Energyvalley geeft Samen met Jaap Bond, gedeputeerde provincie Noord-Holland en tevens voorzitter van Energyboard, een presentatie en discussie over de zakelijke spin-off van het produceren van biomassa op zee.  Met Paul Korting, ECN,  en pitches van ondernemer zoals
Monique Schoondorp van Alaecom over de toepassing van algen voor de aquacultuur (teelt van schelpdieren) en Sander van Rijswijk van CIV Den Helder. Hij gaat in op de praktijksituatie hoe je de installaties voor de zeewierteelt beheerst en realiseert. Moderator: Bas van  Bree

Businessopportunities op Land: launch en lunch door Zonnevisie
Het nieuw opgerichte bedrijf Zonnevisie presenteert de kansen voor de gecombineerde verwijdering van asbestdaken en de toepassing van zonnepanelen op agrarisch vastgoed. Hierna een aansluitende lunch, aangeboden door Zonnevisie.

Aanmeldingen via: [email protected]

14.00 – 16.00 uur (Mijnzaal)
Seminar: “Herstructurering en verduurzaming glastuinbouwgebieden”
Hoe ziet de toekomst van de glastuinbouw eruit en hoe kunnen we bestaande gebieden herstructureren om ze klaar te stomen voor de toekomst?
Een presentatie over trends en ontwikkelingen in de glastuinbouw. Hoe kun je gebieden verduurzamen en met nieuwe energieconcepten de toekomst tegemoet treden. Wat betekent dit voor de aanpak van de ruimte? De sprekers zijn: Saar Foeken (Grontmij) vertelt over haar ervaringen binnen het onderzoek naar het Alton glastuinbouwgebied en cases in andere delen van Nederland.
Etwin Grootschalte (Provincie Zuid-Holland) licht de  modernisering en  de verduurzaming van het teeltariaal op basis van landelijk onderzoek toe Roelof de Haan deelt zijn ervaringen over de Het Grootslag en de toepassing van geothermie als duurzame energievoorziening.

Aanmeldingen via: [email protected]

19.00 – 22.00 uur (Meet & Greet Room) BESLOTEN BIJEENKOMST
Tulpenbijeenkomst Flora Holland
Met o.a. stemming over product specifieke promotie.

Donderdag 28 februari

10.00 – 12.00 uur (Mijnzaal)
Presentatie: NieuwLandschap, grond voor verandering
Een presentatie van onderzoeksteam NieuwLandschap over de bevindingen van hun onderzoek in de Kop van Noord-Holland met betrekking tot de veranderingen in het landelijk gebied, met stedenbouwkundigen Miranda Reitsma, Urban Synergy en landschapsarchitect Mark Hendriks.

Aanmeldingen via:  [email protected]

14.00 – 16.00 uur (Mijnzaal)
Seminar :“Ecologische en duurzame melkveehouderij heeft de toekomst!”
De verkoop van biologisch voedsel is het afgelopen jaar met 20 procent gestegen; de grootste groei in 10 jaar. Hier profiteert vooral de biologische zuivel van. Hoe kan de veehouderij van deze toenemende vraag profiteren? Hoe kunnen de overheid, de melkveehouderij, de verwerkende industrie en de detailhandel succesvol samenwerken? In dit seminar de visie van Catharinus Wierda van CONO Kaasmakers, Dairy, Maria van Boxtel van Ekopart, adviseurs Klaas Jan van Calker van Sustainable 4u en Frank Verhoeven (Boerenverstand) over de toekomst van de Nederlandse melkveehouderij.

Aanmeldingen via: [email protected]

16.45 – 22.30 uur (Meet & Greet Room) BESLOTEN BIJEENKOMST
Nederlands Kampioenschap Tulpenkeuren
Na de spannende voorrondes in januari en februari van dit jaar strijden tulpenkeurders tijdens Holland Food & Flowers in de finale voor het Nederlands kampioenschap tulpenkeuren 2013. Deze zal om 17.45 uur van start gaan in de Meet & Greet Room. De prijsuitreiking zal starten om 20.15 uur.

Meer informatie via: [email protected]

Vrijdag 1 maart

10.00 – 12.00 uur (Mijnzaal)
Seminar: Carrière in het Groen; ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en onderwijs
De arbeidsmarkt binnen de agribusiness blijft groeien.
Wat zijn de marktperspectieven en hoe speelt het onderwijs daarop in. In “Authentiek leren” een toelichting hierop door Woody Maijers, professor Inholland University en een reactie hierop van Jacques Dekker (Agriboard) over de kansen voor de Agritechcampus. Via het studentenpanel (MBO, HBO en WO leerlingen) zullen de werknemers van de toekomst hierop reageren. In samenwerking met Clusius College en Agrarische Hogeschool Inholland Delft/Amsterdam.

Aanmeldingen via: [email protected]

14.00 – 16.00 uur (Mijnzaal)
Seminar: “Nieuwe verdienmodellen”, innovaties en samenwerking van Greenport NHN en Greenport Aalsmeer
De beide innovatie-managers van de Greenports, Arend Krikke en Jan-Willem Donkers presenteren hun innovatie-agenda en dagen keynote spreker Emiel Wubben, hoofddocent Wageningen UR, uit tot het vergelijken van nieuwe verdienmodellen in de twee clusters. Met onder andere een presentatie van het verdienmodel van Tolpoort BV door Gerard Korse. Verder een presentatie van de resultaten van projecten met de Innovatieklas “Innoveren doe je niet alleen”. Hoe ondernemers samen met studenten tot nieuwe baanbrekende ideeën komen.

Aanmeldingen via: [email protected]

18.00 – 20.30 uur (Beurs) BESLOTEN BIJEENKOMST
Presentatie: “2LipsAward, door Haakman Flowerbulbs”
Selectie en feestelijke bijeenkomst; nominatie top 5, uitreiking Award en Oeuvre Award

Meer informatie via: [email protected]

Algemene informatie

Seminars
Tijdens Holland Food & Flowers vinden vanaf maandag 25 februari tot en met vrijdag 1 maart seminars plaats die door bedrijven en instellingen gecombineerd kunnen worden met een bezoek aan de beurs, een lunch of een afsluitende borrel in de Meet & Greet ruimte.
Ondernemers uit de agrarische sector en andere geïnteresseerden zijn hiervoor van harte welkom in de authentieke Mijnzaal, die is getransformeerd tot een podium voor lezingen en debatten. Inspirerende sprekers behandelen tijdens ochtend- en middagseminars actuele thema’s uit de agrisector, zie hiervoor onze programmering.

Bedrijfsbijeenkomsten
Behalve een bezoek aan de ochtend- of  middagseminars maken bedrijven, instellingen en geïnteresseerden gebruik van de Meet & Greet ruimte waar zij hun gasten ontvangen voor een toespraak of presentatie, kunnen genieten van een luch, of een gezellige borrel met hapjes uit de streek.

Voor meer informatie over de seminars of bedrijfsbijeenkomsten: [email protected]

Praktische informatie seminars

Toegang seminars
Alle seminars van Holland Food & Flowers zijn vrij toegankelijk (excl. toegang tot het evenement) en vinden plaats in de Mijnzaal. Wel is het wenselijk u vooraf aan te melden voor het desbetreffende seminar.  Aanmelden voor een besloten seminar is niet mogelijk.
U kunt zich aanmelden per mail via: [email protected]  t.a.v. Lianne Bos. Ook is het mogelijk om ter plaatse aan te melden. Dit kan bij de informatie balie van Holland Food & Flowers.

Aanvang
Een half uur voor aanvang van het seminar kunt u zich melden in de Meet & Greet Room. Daar staat koffie en thee voor u klaar.

Parkeren
Parkeren kan gratis op het parkeerterrein van Enkhuizer Zand, nabij Sprookjeswonderland. Vanaf dit parkeerterrein, rijden de gehele dag pendelbussen van en naar het festival (ma, di, wo & do tot 18.00 uur en vrijdag tot 21.30 uur.)  Het adres van de parkeerplaats is: Kooizandweg, 1601 LK Enkhuizen

Openbaar vervoer
Met de trein reist u naar station Bovenkarspel Flora. De ingang van Holland Food & Flowers is op loopafstand van het station.